economie

‘Reorganisatie België kost ING 615 miljoen’

Door ANP - 19 april 2017

BRUSSEL (ANP/BELGA) – ING heeft 615 miljoen euro gereserveerd voor de reorganisatie in België. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd woensdag.

Bij de eerder aangekondigde herstructurering verdwijnen tegen 2021 zo’n 3000 van de 9000 banen in België. Dat betekent dat ruim 200.000 euro per geschrapte baan opzij wordt gelegd.

Vorige maand sloot de bank een akkoord met de bonden over een vertrekregeling. Daarbij geldt dat 55-plussers vervroegd met pensioen kunnen en tot hun pensioenleeftijd 60 tot 80 procent doorbetaald krijgen. Een deel van die regeling zou echter door de Belgische overheid worden gefinancierd.

De provisie van 615 miljoen euro weegt zwaar op de winstcijfers van ING België. De nettowinst daalt met 66 procent tot 337 miljoen euro. Op groepsniveau was eerder in het jaarverslag een bedrag van een miljard euro gemeld voor reorganisaties. Dat komt nu uit op bijna 1,5 miljard euro.