economie

Roep om ontslag voorzitter AkzoNobel

Door ANP - 12 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Een groep aandeelhouders van AkzoNobel, onder aanvoering van Elliott Advisors, wil af van voorzitter van de raad van commissarissen Antony Burgmans. Zij hebben het bedrijf opgeroepen daarvoor een buitengewone vergadering van aandeelhouders te beleggen.

Dat maakte het verf- en chemieconcern woensdag bekend. AkzoNobel zal het verzoek voor het houden van zo’n bijeenkomst in overweging nemen en binnen twee weken antwoorden, maar laat alvast weten dat de raad van commissarissen volledig achter Burgmans staat en zijn ontslag niet op de agenda zal zetten.

Elliott Advisors is erg kritisch over de resolute afwijzing door AkzoNobel van een overnamebod van zijn Amerikaanse branchegenoot PPG Industries. De investeerder neemt het onder meer Burgmans kwalijk dat hij zelfs niet met de Amerikanen in gesprek wil gaan.