economie

Ruim 180 miljoen dollar boete voor Odebrecht

Door ANP - 20 april 2017

SAO PAULO (ANP/RTR) – Een rechter in de Dominicaanse Republiek heeft ingestemd met een boete van 184 miljoen dollar voor het Braziliaanse bouwconcern Odebrecht. Het bedrijf had toegegeven dat het ambtenaren had proberen om te kopen in ruil voor contracten in dat land.

De Dominicaanse procureur-generaal Jean Rodriguez noemde het besluit ,,een gedenkwaardige stap voorwaarts in de strijd tegen corruptie.” Hij zei dat Odebrecht voor 19 mei met een lijst zal komen van de functionarissen die zich lieten omkopen, samen met verklaringen en documenten die de beschuldigingen ondersteunen.

Het akkoord is de eerste van tien deals die Odebrecht heeft gesloten om schoon schip te maken in Zuid-Amerika en Afrika. Het bedrijf heeft toegegeven functionarissen te hebben omgekocht in twaalf landen om lucratieve contracten binnen te slepen.