economie

Rustige opening op Wall Street

Door ANP - 03 april 2017

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn maandag zonder grote uitslagen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers maken zich op voor een week waarin de agenda vooral wordt gedomineerd door economische cijfers, met het banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag als het traditionele, maandelijkse hoogtepunt.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 20.672 punten. De brede S&P 500 noteerde eveneens 0,1 procent in de plus, op 2364 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won ook 0,1 procent, tot 5919 punten.

De maker van elektrische auto’s Tesla stond in de vroege handel krap 3 procent hoger. In de eerste drie maanden van 2017 wist de automaker het recordaantal van 25.000 auto’s af te leveren. Dat waren er iets meer dan analisten hadden voorspeld.

Publicatie

Ook andere autobedrijven kunnen op belangstelling rekenen, door de publicatie van de maandelijkse verkoopcijfers op de Amerikaanse markt. Ford noteerde 0,7 procent lager. De automaker verkocht zoals verwacht minder auto’s. Toch was de daling sterker dan voorzien.

Bij General Motors (min 1,7 procent) werden in maart nog wel meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Hier was de verkoopplus echter fors minder dan voorzien.