economie

Snijbloemen helpen omzet FloraHolland vooruit

Door ANP - 18 april 2017

AALSMEER (ANP) – Op de veilingen van FloraHolland is vorig jaar meer omzet gedraaid dan een jaar eerder. ’s Werelds grootste internationale handelsplatform voor bloemen en planten maakte dinsdag bekend dat 2016 is afgesloten met een omzetstijging van bijna 4 procent tot 4,6 miljard euro. Met name snijbloemen hielpen de omzet een handje.

De totale omzet bij de snijbloemen steeg met 6,7 procent tot 2,7 miljard euro. Kamerplanten waren goed voor een omzet van 1,5 miljard euro, wat een daling met 1,3 procent betekende. Tuinplanten brachten 400 miljoen euro, bijna 5 procent meer dan een jaar eerder.

In totaal werden via de veilingen en platformen van FloraHolland 12,5 miljard producten verhandeld. Daarmee lag het verhandelde volume 0,3 procent hoger dan in 2015. Bovendien kregen kwekers gemiddeld 4,2 procent meer voor hun producten dan een jaar eerder.