economie

Spaanse arbeidsmarkt toont sterk herstel

Door ANP - 04 april 2017

MADRID (ANP) – De Spaanse arbeidsmarkt heeft een ongekend sterke maand achter de rug. Sinds het begin van vergelijkbare metingen, zestien jaar geleden, vonden er in de maand maart niet zoveel werkloze Spanjaarden een baan als vorige maand, meldde het Spaanse arbeidsbureau dinsdag.

Het aantal werklozen in Spanje daalde in maart met 48.600 naar 3,7 miljoen. Die toename bracht het aantal Spanjaarden dat sinds maart 2016 werk vond op 392.000. Daarmee vond een verdere versnelling plaats van de toch al stevige daling van de werkloosheid in Spanje van de afgelopen jaren.

Ondanks die voorspoedige ontwikkeling kampt Spanje nog altijd met een relatief hoge werkloosheid. Die is met 18 procent van de beroepsbevolking de hoogste in de eurozone, op Griekenland na. In 2013 piekte de werkloosheid echter op 26 procent.