economie

Staatsloterij biedt gratis loten en vergoeding

Door ANP - 10 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De Staatsloterij trekt meer dan 30 miljoen euro uit om het vertrouwen te herstellen in verband met de jarenlange misleiding over de winkansen. Er komt onder meer een bijzondere gratis trekking voor misleide spelers en iedereen die zich bij een van de claimorganisaties had aangesloten kan een vergoeding van 40 euro krijgen. Daarover heeft de loterij een akkoord bereikt met de Stichting Staatsloterijschadeclaim.

De Staatsloterij vermeldde tussen 2000 en 2008 niet dat ook niet-verkochte loten aan trekkingen meededen. Daardoor konden prijzen vallen op loten die niet waren verkocht, waardoor de winkansen kleiner werden dan de consument eerder dacht. De misleiding was in 2015 al door de hoogste rechter in ons land vastgesteld, maar tot een goede regeling om de zaak af te wikkelen was het nooit gekomen.