economie

Tele2 verbetert winstgevendheid

Door ANP - 24 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – Telecomprovider Tele2 heeft zijn winstgevendheid in Nederland fors verbeterd. Het bedrijf profiteerde onder meer van een verdere groei van het aantal klanten. Ook lette het beter op de kosten. Verder werd het resultaat een jaar eerder nog negatief beïnvloed door een schikking.

Tele2 sloot het eerste kwartaal in Nederland af met een omzet van bijna 1,6 miljard Zweedse kroon. Dat betekende een stijging met 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 151 miljoen kroon (15,7 miljoen euro), tegen een negatief resultaat van 31 miljoen kroon een jaar eerder.

In thuismarkt Zweden liet Tele2 een omzetgroei van 29 procent zien. De totale omzet van het telecomconcern nam vooral daardoor met 22 procent toe tot 7,9 miljard kroon. Het bedrijfsresultaat viel met 1,7 miljard kroon 41 procent hoger uit dan in het eerste kwartaal van 2016.