economie

‘Treinfusie Siemens en Bombardier in de maak’

Door ANP - 11 april 2017

FRANKFURT (ANP) – Het Duitse technologieconcern Siemens is in gesprek met de Canadese producent van transportmiddelen Bombardier over een mogelijke samenvoeging van hun treinendivisies. Daardoor zou een bedrijf ter waarde van ruim 10 miljard euro kunnen ontstaan.

De treinentak van Siemens is vooral bekend als fabrikant van de hogesnelheidstrein ICE, maar maakt ook stadstrams en spoorapparatuur. Bombardier levert onder meer de locomotieven van de Intercity Direct-treinen op het Nederlandse HSL-spoor. De twee bedrijven trekken al langer samen op bij aanbestedingen in Europa.

De gesprekken zijn volgens persbureau Bloomberg eerder dit jaar begonnen. De uitkomst is nog onzeker, ook omdat een eventuele deal op verzet kan rekenen van de vakbonden en mogelijk ook toezichthouders. Samen zouden Siemens en Bombardier een erg sterke marktpositie krijgen in Europa.