economie

‘Trump vindt dollar te duur worden’

Door ANP - 12 april 2017

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse dollar wordt te duur en dat is schadelijk voor de Amerikaanse economie. Dat tekende zakenkrant Wall Street Journal woensdag op uit de mond van de Donald Trump. De Amerikaanse president merkte daarbij op dat de waardestijging van de munt ook gedeeltelijk zijn eigen fout was.

,,Dat komt omdat mensen vertrouwen in me hebben”, aldus Trump. ,,Het is moeilijk om te concurreren met een sterke dollar terwijl andere landen hun munt devalueren.” De waardestijging van de munt doet hem dan ook zeer.

Verder zou Trump ook graag zien dat de rentes in de Verenigde Staten laag blijven. Verder zei de president dat hij China niet ziet als een land dat de waarde van de munt zou kunnen manipuleren. Ook liet Trump zich respectvol uit over Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve.