economie

Unilever begint 2017 met groei

Door ANP - 20 april 2017

ROTTERDAM (ANP) – Unilever heeft in het eerste kwartaal, waarin een overnamebod van de Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz werd afgeslagen, de omzet verder weten op te voeren. De was- en voedingsmiddelenproducent presteerde daarbij volgens topman Paul Polman opnieuw beter dan de markt.

De totale opbrengsten namen met ruim 6 procent toe tot 13,3 miljard euro. Afgezien van de vertekenende effecten van valutaschommelingen en veranderingen van het productaanbod kwam de groei uit op 2,9 procent. De omzettoename was geheel te danken aan hogere prijzen, het verkoopvolume ging licht omlaag.

Unilever zegt op koers te liggen om de verkopen over heel 2017 op eigen kracht met 3 tot 5 procent op te voeren. Ook de operationele marge en de kasstroom laten naar verwachting een verbetering zien. Om het zelfvertrouwen te onderstrepen, verhoogt het bedrijf zijn kwartaaldividend met 12 procent naar 0,3585 euro per aandeel.