economie

Unilever in de schijnwerpers op Damrak

Door ANP - 06 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Unilever wist donderdag de aandacht op zich gericht op het Damrak. Het was- en voedingsmiddelenconcern gaf onder meer aan uit de productie van margarine te stappen. Het sentiment op de beurzen was verder negatief. Beleggers verwerkten de notulen van de Amerikaanse centrale bank die woensdagavond de sfeer op Wall Street al aardig drukten.

De Amsterdamse AEX-index stond kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 511,27 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 738,94 punten. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,9 procent.

Hoofdfonds en indexzwaargewicht Unilever zakte 1 procent. Naast het afstoten van zijn divisie ‘spreads’ kondigde de onderneming ook aan dit jaar te beginnen met het inkopen van 5 miljard euro aan eigen aandelen. Daarnaast moet de komende jaren het dividend met 12 procent omhoog.