economie

Unilever in schijnwerpers op Damrak

Door ANP - 20 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam toonde donderdag een licht hoger beeld. Beleggers wogen onder meer de cijfers van zwaargewicht Unilever. Ook een handjevol andere bedrijven opende de boeken.

De AEX-index stond na een aanvankelijk licht lager begin tussentijds 0,1 procent hoger op 511,79 punten. De MidKap stond onveranderd op 745,39 punten. De graadmeters in Londen en Parijs wonnen tot 0,2 procent, Frankfurt zakte 0,2 procent.

Unilever ging in de vroege handel 1,3 procent vooruit en was de grootste stijger in de hoofdindex. Het Brits-Nederlandse was- voedingsmiddelenconcern krikte zijn omzet op en verhoogde zijn dividend. De omzettoename was geheel te danken aan hogere prijzen, het verkoopvolume ging licht omlaag. Unilever presteerde in het eerste kwartaal, waarin het een overnamebod van branchegenoot Kraft Heinz afwees, volgens topman Paul Polman opnieuw beter dan de markt.