economie

UWV is fors minder kwijt aan WW-uitkeringen

Door ANP - 12 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Uitkeringsinstantie UWV is fors minder kwijt aan WW-uitkeringen. Door de aanhoudende economische groei daalt de werkloosheid. Afgelopen jaar scheelde dat 700 miljoen euro, wat neerkomt op een afname van 12 procent.

,,De arbeidsmarkt trekt gelukkig weer aan’’, stelt UWV-bestuursvoorzitter Bruno Bruins, die wel opmerkt dat nog niet iedereen profiteert. ,,Voor oudere werkzoekenden en mensen met een arbeidsbeperking is daarom blijvend aandacht nodig.’’

Het aantal lopende WW-uitkeringen daalde vorig jaar van 446.000 naar 412.000. Het UWV verwacht op basis van de laatste prognoses van het Centraal Planbureau (CPB) eind dit jaar nog maar 348.000 lopende WW-uitkeringen te hoeven verstrekken.

In totaal werd vorig jaar nog 20,5 miljard euro aan uitkeringen uitgegeven, blijkt uit het jaarverslag van het UWV. Dit betreft ook veel arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Aan de WW ging 5,7 miljard euro op.