economie

VEH: vertrouwen woningmarkt stabiel

Door ANP - 03 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het vertrouwen op de woningmarkt is in maart stabiel gebleven, na drie maanden met lichte dalingen. Dat maakte de Vereniging Eigen Huis (VEH) bekend op basis van haar Eigen Huis Marktindicator.

De indicator die het vertrouwen meet, bleef onveranderd op een hoog niveau van 110 punten. Volgens VEH hebben de verkiezingen geen invloed gehad op het vertrouwen van consumenten op de woningmarkt.

Wel zijn de vooruitzichten voor de komende twaalf maanden iets verslechterd, aldus VEH. De algemene koopsituatie op de woningmarkt wordt wat minder positief ingeschat. Meer dan de helft van de Nederlanders verwacht het komende jaar een stijging van de hypotheekrente. Een rentestijging zet een rem op de woningmarkt en drukt daarmee het vertrouwen.