economie

Vion profiteert van sterke vraag varkensvlees

Door ANP - 07 april 2017

BOXTEL (ANP) – Vleesverwerker Vion heeft in 2016 kunnen profiteren van een wereldwijd toegenomen vraag naar varkensvlees. Daardoor zaten ook de prijzen, die de laatste jaren flink onder druk hebben gestaan, weer in de lift. Dat meldde de onderneming vrijdag bij de publicatie van de jaarcijfers.

De omzet nam afgelopen jaar met een kleine 4 procent toe tot 4,75 miljard euro. Dat was te danken aan een combinatie van sterkere verkopen en hogere prijzen. De nettowinst ging omhoog van 22 miljoen naar 31 miljoen euro. Over de winstgevendheid is topman Francis Kint nog niet tevreden. Maar Vion is volgens de Belg op de goede weg, mede dankzij de investeringen van de afgelopen jaren.

Vion heeft een lastige periode achter de rug waarin het kampte met de naweeën van een reeks schandalen rond de voedselkwaliteit. Ook enkele mislukte overnames zaten het vleesbedrijf dwars. Mede door het mes te zetten in het aantal productielocaties heeft het de resultaten kunnen verbeteren en wordt sinds 2015 weer winst gemaakt.