economie

Wall Street na rustige handelsdag licht hoger

Door ANP - 04 april 2017

NEW YORK (ANP) – De beurzen op Wal Street zijn dinsdag na een rustige handelsdag met kleine winsten gesloten. Beleggers maakten pas op de plaats in afwachting van de aanstaande ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 20.689,24 punten. De bredere S&P 500 won 0,1 procent en sloot op 2360,16 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg ook 0,1 procent en kwam op 5898,61 punten.

De ontmoeting tussen Trump en Xi later deze week zal naar verwachting beladen zijn, gezien de weinig vleiende manier waarop de Amerikaanse president zich eerder over China uitliet. Voor veel Amerikaanse bedrijven zijn de handelsbetrekkingen tussen beide landen erg belangrijk.

Caterpillar

Trump had dinsdag ook een positief effect op de aandelenmarkt. In een bijeenkomst met ondernemers beloofde hij dat de investeringen in infrastructuur zullen oplopen tot meer dan 1 biljoen dollar. Ook beloofde hij opnieuw verlichting van de belasting- en regeldruk.

Industriefondsen als Caterpillar profiteerden daarvan. De fabrikant van zware machines voor onder meer de industrie, land- en mijnbouw was met een plus van 2 procent de sterkste stijger in de Dow. Vliegtuigbouwer Boeing kreeg er 1,2 procent bij, ook na een flinke order vanuit Iran.

Staples

Onderaan bij de hoofdfondsen stond Nike, de sportkledingmaker leverde 0,9 procent in. Ook creditcardmaatschappij Visa was in de onderste regionen te vinden met een verlies van 0,7 procent.

Staples maakte een sprong van bijna 10 procent. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal werkt de leverancier van kantoorbenodigdheden opnieuw aan een verkoop. Een eerdere fusiepoging met branchegenoot Office Depot ketste af op mededingingsbezwaren.

Euro

Liuchtvaartmaatschappij Delta Air Lines daalde 2,6 procent na een zwak handelsbericht. De branchegenoten United en American Airlines deelden in de malaise en verloren respectievelijk 2,2 en 3,7 procent.

De euro was 1,0665 dollar waard, tegen 1,0660 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent tot 51,04 dollar. Brentolie werd 1,9 procent duurder en kostte 54,13 dollar per vat.