economie

Wall Street opent hoger na banencijfer

Door ANP - 05 april 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met plussen aan de dag begonnen. Beleggers verwerkten een sterk cijfer over de arbeidsmarkt. Verder zijn de blikken vooral gericht op later deze week,als president Donald Trump zijn Chinese collega Xi Jinping ontmoet.

De Dow-Jonesindex steeg in de vroege handel 0,5 procent tot 20.793 punten. De bredere S&P 500 dikte 0,4 procent aan tot 2369 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent en kwam uit op 5917 punten.

Loonstrookverwerker ADP maakte bekend dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de VS in maart met 263.000 banen is gegroeid. Economen hadden gemiddeld 185.000 nieuwe banen verwacht. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het officiële banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. Daarin worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

Monsanto

Bij de bedrijven steeg Monsanto 1,1 procent. De zadenproducent, die wordt overgenomen door Bayer, opende de boeken over het afgelopen kwartaal en presenteerde een winst die hoger was dan waar analisten op rekenden. Ook de zadenverkoop in de VS deed het goed.

Verf- en chemieconcern PPG Industries won 0,3 procent. Het Amerikaanse bedrijf bevestigde het voornemen een bod uit te brengen op de Nederlandse branchegenoot AkzoNobel. Tot nu toe houdt Akzo de deur gesloten, maar PPG sluit een vijandig bod niet uit.