economie

‘Wall Street opent in het rood’

Door ANP - 18 april 2017

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met kleine minnen. Beleggers op Wall Street verwerken een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten, onder meer van grote concerns als Bank of America, UnitedHealth, Netflix en Johnson & Johnson (J&J).

Bank of America lijkt hoger te gaan openen. De Amerikaanse bank meldde voorbeurs dat de winst in het eerste kwartaal met 40 procent is gestegen. Branchegenoot Goldman Sachs publiceerde eveneens resultaten maar die vielen minder in de smaak. Het aandeel staat in het rood voor opening.

Zorgverzekeraar UnitedHealth gaat mogelijk een koerssprongetje maken bij aanvang. De resultaten werden verbeterd in het eerste kwartaal en de winstverwachting voor heel 2017 werd verhoogd. Medisch bedrijf J&J liet weten dat de omzet afgelopen kwartaal is toegenomen, terwijl de winst vrijwel gelijk was aan een jaar eerder.

Netflix

De aanbieder van internettelevisie Netflix liet maandag nabeurs weten dat in de eerste drie maanden van dit jaar de aanwas van nieuwe klanten lager uitviel dan verwacht. Wel ging de winst sterk omhoog. Ook de omzet nam toe.

Het in opspraak geraakte luchtvaartconcern United Continental en motorenfietsenbouwer Harley-Davidson kunnen eveneens op aandacht rekenen, na bekendmaking van kwartaalcijfers.

Overnames

Daarnaast was er nog wat overnamenieuws. Medisch bedrijf Medtronic verkoopt voor meer dan 6 miljard dollar een deel van zijn portfolio aan medische apparatuur aan branchegenoot Cardinal Health. Cardinal verlaagde tegelijkertijd zijn prognoses voor heel 2017 na een zwak eerste kwartaal en lijkt een zeer slechte beursdag tegemoet te gaan.

Op macro-economisch gebied zijn er cijfers over de woningbouw in de VS en de Amerikaanse industriële productie.

De Amerikaanse beurzen zijn maandag met winst gesloten, mede door wegebbende spanningen rond Noord-Korea en Syrië. De Dow-Jonesindex klom 0,9 procent tot 20.636,92 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2349,01 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg ook 0,9 procent, tot 5856,79 punten.