economie

Wells Fargo wil miljoenen van oud-bestuurders

Door ANP - 10 april 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse bank Wells Fargo wil dat voormalige bestuurders John Stumpf en Carrie Tolstedt 75 miljoen dollar aan de bank terugbetalen. De twee worden verantwoordelijk gehouden voor het schandaal rond dubieuze verkooppraktijken die vorig jaar aan het licht kwamen.

Medewerkers van de bank openden jarenlang zonder toestemming miljoenen bankrekeningen en kredieten voor klanten. Daarmee wilden ze voldoen aan ambitieuze verkoopdoelstellingen van de bank. Volgens een onderzoeksrapport waarvan de bevindingen maandag naar buiten kwamen, was er sprake van ,,onhaalbare targets”. Ook zouden de twee voormalige bestuurders veel langer van de zwendel hebben geweten dan eerder gedacht.

Wells Fargo kreeg in september een boete van 185 miljoen dollar opgelegd van een toezichthouder. Duizenden werknemers werden toen de fraude aan het licht kwam de laan uit gestuurd.