economie

Winstreeks AEX-index ten einde

Door ANP - 03 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index is maandag met verlies de handel uit gegaan. Daarmee kwam de winstreeks van de afgelopen dagen ten einde. Ook elders in Europa gingen graadmeters omlaag. Vooral tegen het einde van de handelssessie liepen de verliezen op. AMG was bij de kleinere fondsen op het Damrak een opvallende winnaar. Het bedrijf profiteerde van groter dan verwachte grondstofreserves.

De AEX-index sloot 0,6 procent in de min op 513,45 punten. De MidKap verloor een fractie tot 742,87 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,7 procent.

AMG was een opvallende stijger aan het Damrak, met een winst van bijna 7 procent. Volgens het bedrijf zijn de winbare reserves lithium en tantalum in zijn mijn in Brazilië bijna 40 procent groter dan een paar jaar geleden werd gedacht.

De AEX werd met een plus van 1,1 procent aangevoerd door DSM. Het speciaalchemiebedrijf opende maandag een nieuw biotechnologiecentrum in Delft, waar het onderdeel DSM Food Specialties zijn internationale hoofdkantoor heeft.