economie

WTO rekent op sterkere groei wereldhandel

Door ANP - 12 april 2017

GENVE (ANP/RTR) – De wereldhandel zal dit jaar naar verwachting sterker groeien dan in 2016, maar er is wel grote onzekerheid rond de economische ontwikkelingen, vooral op politiek gebied. Dat meldde de Wereldhandelsorganisatie (WTO) woensdag.

De WTO rekent voorlopig op een groei van de internationale handel met 2,4 procent. Vorig jaar ging de wereldhandel met 1,3 procent omhoog, wat het zwakste jaar was voor de mondiale handel sinds de financiële crisis. Voor 2018 wordt door de WTO een voorspelling gehanteerd van 2,1 tot 4 procent groei.

Volgens de WTO zijn er veel onzekerheden rond de wereldhandel, met name protectionistische maatregelen. De WTO noemde hierbij geen landen, maar doelt onder meer op het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. WTO-voorzitter Roberto Azevêdo uitte eerder kritiek op de plannen van Trump om hoge importheffingen op te leggen op bepaalde producten uit het buitenland.