economie

Onze oudste bedrijven: van de bruine kroeg tot multinationals

Door Lucas Gasthuis - 09 september 2014

De geweldige ligging en de handelsgeest en het ondernemerschap van zijn inwoners brachten het kleine Nederland ver. Tot op de dag van vandaag zijn bedrijven (van kleine familieondernemers tot grote multinationals) verantwoordelijk voor deze welvaart.

In deze speciale editie Onze oudste bedrijven presenteert Elsevier in samenwerking met onderzoeker Marius van Nieuwkerk een imposante lijst van 1.260 ondernemingen die minimaal 100 jaar terug werden opgericht en die (al dan niet zelfstandig) nog actief zijn.

Trendsettend

In deze speciale editie is onder meer te lezen hoe de Nederlandse economie door de eeuwen heen groeide en bloeide en onze financiële sector trendsettend werd.

En ook: acht markante ondernemers die Nederland veranderden en portretten van Grand Hotel de Draak, het oudste bedrijf van Nederland, en nog 54 ondernemingen uit de lijst. In deze uitgave staat eveneens een fotoreportage over de traditie van de bruine kroeg.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.