economie

Kan ik mijn huurovereenkomst tussentijds zomaar opzeggen?

Door Heidi Klijsen - 27 maart 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties. Dit keer: een vraag over een huurcontract, schuldigerkenning en hinder.

Wij wonen in een huurappartement. In het contract staat dat wij de huurovereenkomst zijn aangegaan voor 24 maanden. Daarna loopt deze voor onbepaalde tijd door. De opzegtermijn is een maand. Omdat we een huis hebben gekocht, willen we in mei de huur opzeggen. We wonen hier dan langer dan een jaar. Kunnen we de huur opzeggen? F.B., Venlo

In het verleden heb ik aan mijn zoon voor een ton euro schuldig erkend. Hierover betaal ik jaarlijks 6 procent rente. Helaas zijn we al een paar jaar in conflict. Ik heb geen zin meer om hem die rente te betalen. Kan ik de rentebetaling staken? Wat zijn de gevolgen? C.K., Amsterdam

Naast mijn huis zit een winkel waar knutselworkshops worden gegeven. Met lijm en verf worden er dingen gemaakt. Het zijn oude huizen, de muren dun. Ik ruik de hele avond een penetrante lijmlucht. De uitbater geeft niet thuis. Wat kan ik hiertegen doen? H.D., Amersfoort

Elsevier nummer 14, 4 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.