economie

Media: pensioenfonds wil meer risico’s nemen, en meer nieuws

Door Shari Deira - 20 maart 2015

Pensioenfondsen willen dat het kabinet hen meer ruimte geeft om het hoofd te bieden aan de lage rente. En de kasbeheerder bij woningcorporatie Vestia kon nog twee maanden aan het werk blijven. Het mediaoverzicht van vrijdag 20 maart.

* Bestuurder Marcel Andringa van metaalfonds PME, het op vier na grootste pensioenfonds van Nederland, zegt in Het Finacieele Dagblad dat gepensioneerden en werknemers slachtoffer dreigen te worden van de almaar dalende rente.

‘De lage rente begint nijpend te worden voor de Nederlandse pensioenen,’ zegt Andringa tegen de krant. ‘Het kabinet kan daar de ogen niet langer voor sluiten.’ De bestuurder vindt dat het kabinet in gesprek moet gaan hierover met de sector. Hij vindt dat pensioenfondsen meer risico’s zouden moeten kunnen nemen.

* De kasbeheerder bij Vestia bleef nog twee maanden aan het werk, terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken sterke vermoedens had dat hij fraudeerde. In 2012 kreeg een ambtenaar van de Belastingdienst te horen dat kasbeheerder Marc de Vries voor bijna 10 miljoen euro aan neveninkomsten had opgegeven.

Onder anderen toenmalig minister Liesbeth Spies werd op de hoogte gesteld, maar greep niet meteen in, meldt de Volkskrant.

*Top Gear-presentator Jeremy Clarkson heeft zich verbaal nogal stevig uitgedrukt over de bestuurder van de Britse omroep BBC. ‘The BBC have fucked themselves,’ zei Clarkson tijdens een goede doelenveiling, meldt The Guardian. ‘It was a great show and they fucked it up.’

Clarkson is geschorst omdat hij een producent van het populaire programma heeft geslagen.

* Het coldcaseteam van de politie Den Haag is begonnen met het verzamelen van DNA van familieleden van alle honderdzeventig mensen die in de regio worden vermist. Het materiaal wordt vergeleken met gevonden lichamen, waarvan de identiteit niet bekend is, meldt het AD.

De Haagse politie is vorig jaar door een lange lijst met mensen gegaan, die als vermist zijn opgegeven. Van hen zijn 29 inmiddels levend teruggevonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.