economie

Casper Bandt: ‘Mijn auto heb ik vorig jaar weggedaan’

Door Lizanne Schipper - 02 april 2015

Haarlemmer Casper Bandt is mede-eigenaar van Seymour Brasserie & Bar. Hij miste iets in de horeca van zijn stad.

‘Ik loop al 24 jaar rond in Haarlem en begon iets te missen in de horeca. Een spannende cocktailbar, iets nieuws. Ik ben gaan praten met mijn vroegere buurjongen, die onder meer de club Jimmy Woo in Amsterdam heeft opgezet. Hij bracht me in contact met mijn huidige compagnon, een echte horecaman. Zelf kom ik uit de marketing.

‘Voor we het wisten, hadden we het huurcontract getekend voor een art-decopand uit 1899, vroeger een warenhuis van V&D. In september vorig jaar ging Seymour open. Het is een brasserie met een waanzinnige cocktailshaker achter de bar. We hebben er
ieder een halve ton eigen geld ingestoken, plus een lening voor ongeveer hetzelfde bedrag.

Reserves

‘Voorlopig investeren we nog veel. Zo kochten we laatst een stuk of twintig Franse brasseriestoeltjes voor op het terras, voor ongeveer 2.500 euro. Het eerste jaar willen we zo min mogelijk uitkeren aan onszelf, voor na de zomer mikken we op 2.500 netto per maand. Nu teer ik nog op mijn reserves om rond te komen.

‘Voor mijn appartement in de binnenstad van Haarlem betaal ik maandelijks 1.200 euro netto, een behoorlijke kostenpost. Verder doe ik het nu rustig aan. Mijn auto heb ik vorig jaar weggedaan: ik hoef toch alleen in Haarlem te zijn. Dat scheelt zo 300 tot 400 euro per maand. Ik heb een degelijke stadsfiets gekocht, die kostte geloof ik zo’n 600 euro.

Korting

‘Veel tijd voor hobby’s heb ik niet. Wel heb ik sinds half maart een abonnement op de sportschool, die is opgezet door oud-
judokampioen Dennis van der Geest. Heel fijn om af en toe mijn hoofd leeg te maken. Een abonnement kost 45 euro per maand, maar met een bedrijfsabonnement krijg je wat korting.

‘En ik struin graag markten en antiekzaakjes af. Zo heb ik voor 500 euro twee portretten gekocht bij een antiquair in Antwerpen. Ik noem de twee Lord & Lady Seymour.

‘Mijn compagnon en ik kijken nu alweer uit naar een tweede zaakje. Dat wordt dan puur een cocktailbar. We willen Haarlem een stukje leuker maken.’

Elsevier nummer 15, 11 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.