economie

Esther van Klooster: ‘Ik ben van de explosieve aankopen’

Door Lizanne Schipper - 15 april 2015

Esther van Klooster is eigenaar van uitzendbureau Partytime. ”Zuinig ben ik zeker niet. Als ik het heb, geniet ik van mijn geld.’

‘Halverwege de jaren negentig werkte ik als manager bij het Stardust Circus van Henk van der Meijden, toen mijn nichtje op het idee kwam om een uitzendbureau voor horecapersoneel te beginnen. Zij werkte destijds in de catering en merkte dat uitzendkrachten totaal geen kennis van zaken hadden. Dat was een bron van ergernis.

‘We richtten samen uitzend­bureau Partytime op en maakten mooie jaren mee. Tot 11 september 2001. Van het ene op het andere moment raakte ons planbord leeg. In 2008 ging het bureau failliet, in 2009 maakte ik in mijn eentje een doorstart. Ik was helemaal terug bij af. Sindsdien richt ik me uitsluitend op het hogere segment. Dat bleek een gat in de markt: inmiddels heb ik vier mensen in vaste dienst en de omzet groeit jaarlijks zo’n 15 procent.

Kookboeken

‘Per maand keer ik mezelf gemiddeld zo’n 1.800 euro uit. Ik woon samen met mijn man Sanne en dochter Lotte van bijna elf jaar in een bovenhuis in Naarden, met een kale huur van 685 euro per maand. Mijn man heeft een cateringbedrijf en is chef-kok.

‘Koken is onze gezamenlijke passie. We hebben honderden kookboeken. Het laatste boek dat ik kocht, is van de Australische kok Donna Hay. Dat kostte 24 euro.

‘Zuinig ben ik zeker niet. Als ik het heb, geniet ik van mijn geld. Ik ben van de explosieve aankopen. Onlangs heb ik nog een Black Bastard-barbecue aangeschaft van ongeveer 1.000 euro, voor op ons terras. We hebben het allebei ongelofelijk druk, maar proberen wel tijd te maken voor vakanties en weekendjes weg. Ik zoek dan op sites naar gekke prijzen.

Tovenaar

‘Binnenkort gaan we vier dagen naar Liverpool. Daar schijnen hippe restaurantjes te zijn. Voor hotel en vliegreis heb ik voor ons samen 300 euro betaald. Uit eten gaan in Nederland is ook leuk, maar een gewone friet en saté vinden we zonde van het geld.

‘Pas geleden heb ik heerlijk gegeten bij Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel: 39 euro voor een driegangenlunch. Onvoorstelbaar, wát is hij een tovenaar.’

Elsevier nummer 17, 25 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.