economie

Mag ik advieskosten bij de apotheek weigeren?

Door Heidi Klijsen - 04 mei 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties. Dit keer een vraag over vermogen na overlijden, in beroep gaan tegen een boete en advieskosten.

Mijn vader overleed 22 jaar geleden en er vond toen een verdeling van het vermogen (200.000 euro) plaats. De helft ging naar mijn moeder. De andere helft naar ons, twee kinderen. Mijn moeder kreeg daarover het vruchtgebruik. Het vermogen zit in onroerend goed, dat nu 4 ton waard is. Onlangs overleed mijn moeder. Wat moeten wij nog afdragen? F.B., Leeuwarden

Ik kreeg in 2012 een boete van 227 euro omdat ik door rood zou zijn gereden. Ik heb met tegenzin betaald en ben in beroep gegaan. De zitting is uitgesteld en de zaak loopt nog steeds. Wat gebeurt er met die 227 euro als ik overlijd vóór de uitspraak? N.G., Nijmegen

Mijn dochter kreeg voor acne een gel voorgeschreven. Op de apotheeknota stond ‘advieskosten eerste uitgifte’ van 6 euro. Dat zogenaamde advies bestond uit ‘dagelijks aanbrengen’, wat we al wisten. Kun je zo’n advies weigeren? Dit zijn onnodige zorgkosten. H.V., Breda

Elsevier nummer 19, 9 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.