economie

Te koop in Langbroek: een woonboerderij als dorpse idylle

Door Fleuriëtte van de Velde - 01 mei 2015

Idyllischer kan het haast niet: deze sfeervolle woonboerderij in het Utrechtse dorpje Langbroek ligt tussen de weilanden, en is vanaf de weg bereikbaar via een bruggetje.

Aan de voorkant en de zijkanten van de woonboederij lopen slootjes. Toch is het dorpscentrum maar 500 meter verderop.

De voordeur wordt nooit gebruikt. Iedereen komt, naar goed dorps gebruik, ‘achterom’. De boerderij is gebouwd in 2003, en is een kopie van de boerderij die hier oorspronkelijk stond. Maar die was zo vervallen dat renoveren geen optie was.

Binnen hangt een nostalgische sfeer. Overal zijn knusse balken, beneden liggen fraaie plavuizen, er zijn twee open haarden en de vide in de grote leefkeuken (waar vroeger de deel was) zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Met 115 vierkante meter is het huis kleiner dan je van buiten zou verwachten. Boven is één slaapkamer, met een bad op pootjes en een wastafel. Bijzonder is dat er geen deur is: je kijkt vanaf de eerste etage zo naar de keuken.

Overdekt terras

Het bijgebouw, achter het huis, biedt echter nog eens 115 vierkante meter aan werk-, hobby- en opbergruimte. Hier bevinden zich een living, badkamer, keuken en een grote bovenetage. De tuin, van 3.000 vierkante meter, omvat een weiland en een leuk overdekt terras.

Het huis staat anderhalf jaar te koop. De vraagprijs is inmiddels gezakt van 845.000 euro naar 750.000 euro. ‘Het is een huis voor een speciale doelgroep,’ zegt ­Hanneke Hazewinkel (36) van Vierhout van Wonderen makelaars.

Het is ideaal voor echtparen van wie de kinderen het huis uit zijn maar nog wel vaak, met aanhang, over de vloer komen: aan de lange eettafel past iedereen.

Elsevier nummer 19, 9 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.