economie

Jeffrey de Neve: ‘Als ik met vakantie ga, wil ik comfort’

Door Lizanne Schipper - 26 juni 2015

Glazenwasser en eigenaar van een schoonmaakbedrijf Jeffrey de Neve zocht en vond tien jaar geleden de vrijheid.

‘Mijn glazenwassersbedrijf heb ik ongeveer tien jaar geleden opgezet. Ik zocht de vrijheid, ik wilde mijn creativiteit kwijt kunnen. Ik heb een groep goede zzp’ers om me heen verzameld. Dat was nog best lastig, want in deze branche heb je een hoop cowboys. Gelukkig hebben consumenten houvast aan het Glazenwassersregister.

‘Ik keer mezelf 1.600 euro per maand uit, en investeer ongeveer evenveel in mijn bedrijf. Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan een smartphone-app, waarmee klanten onder meer rekeningen kunnen betalen en afspraken kunnen inboeken.

‘Ze kunnen ook kortingen krijgen bij andere dienstverleners uit de buurt, zoals een schilder of hovenier. Er loopt nu een pilot hier in Bloemendaal. Als je mijn uren meetelt, denk ik dat ik er al wel een halve ton in heb geïnvesteerd.’

Cadeautje

‘Met mijn vrouw woon ik in een jarentwintighuis in Haarlem. Een tuin voor en achter, lekker wonen. Per maand betalen we 500 euro huur. We leven spaarzaam. Mijn geld geef ik in de eerste plaats aan het bedrijf uit.

‘Wel heb ik deze lente mijn motorrijbewijs gehaald. Ik ben best hardleers, ik heb ongeveer 45 lessen gehad. Die kosten 45 euro per stuk, plus nog 300 euro voor de examens. Maar het is me gelukt. Een eigen motor heb ik niet. Mijn vrouw vindt het onveilig. Maar af en toe leen ik er één van een vriend.

‘Een ander cadeautje voor mezelf is de stoel die ik pas heb besteld voor 1.200 euro. Zo’n elektrische, verstelbare fauteuil. Ik heb jaren ongemakkelijk op een IKEA-bank gezeten, ik vond het welletjes. Mijn werk is lichamelijk best zwaar, dan heb je behoefte aan een goede stoel als je thuiskomt. En hij zit verschrikkelijk lekker.

‘Deze zomer gaan we naar Zuid-Frankrijk, naar een glamour camping. Dat moet hip zijn. We huren zo’n grote luxe tent met keuken, bedden en een wc.

‘Natuurlijk is dat wat duurder dan een gewoon tentje, per week kost het ongeveer 500 euro. Maar als ik met vakantie ga, wil ik comfort. Daar heb ik wel wat voor over.’

Elsevier nummer 27, 4 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.