economie

Oh ok. Muziekdienst Spotify is nu ruim 7 miljard euro waard

Door Servaas van der Laan - 10 juni 2015

De Zweedse muziekdienst Spotify is nu ruim 7 miljard euro waard. Na een nieuwe investeringsronde gaat het bedrijf de strijd aan met Apple Music.

‘Oh ok.’ Met die woorden reageerde Spotify-oprichter Daniel Ek via Twitter op de lancering van Apple Music. Het Amerikaanse tech-bedrijf Apple wil met de eigen muziekstreamingsdienst de concurrentie met Spotify aangaan, maar voorlopig ligt daar in Zweden nog niemand wakker van.

7 miljard euro

Spotify ging onlangs nog eens met de pet rond om investeerders te lokken en vond enkele grote partijen bereid om te investeren. Een groep investeerders, onder wie de Britse investeerder Baillie Gifford, een Zweeds telecomconcern en enkele hedge fondsen stopten ruim 465 miljoen euro in Spotify, schrijft The Wall Street Journal.

Daarmee wordt de muziekdienst op ruim 7 miljard euro gewaardeerd. Dat is een ruime waardering aangezien het bedrijf, ondanks een miljardenomzet nog maar nauwelijks winst maakt.

Concurrentie

Maar de vooruitzichten zijn goed, omdat er nauwelijks concurrenten zijn in een markt die nog voor het grootste deel moet worden veroverd. Ongeveer 60 miljoen personen hebben een Spotify-account waarvan een kwart ook betalend gebruiker is.

Naar verwachting zullen de komende jaren miljoenen mensen bereid zijn om te betalen voor online muziek. Dat was precies de reden waarom Apple nu met een eigen streamingsdienst is gekomen. Naar verwachting zal die dienst, net als Spotify, een tientje per maand kosten. Apple rekent erop een groot deel van de markt te kunnen pakken dankzij het eigen distributiekanaal via de iPhones en de iPads. Om Apple voor te zijn is Spotify ook bezig met uitbreiding van het aanbod. Naast nieuwe artiesten wil de dienst ook video’s en podcasts gaan aanbieden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.