economie

Te koop: een heerlijke stek voor jonge pensionado’s

Door Emile Hollman - 05 juni 2015

Geen gejakker in de Sittardse wijk de Kollenberg. De huizen zijn vanaf eind jaren vijftig gebouwd voor welgestelden die ruimte en rust zochten.

Witte bungalows, glooiende gazons, bloeiende rododendrons, kwinkelerende vogels, eekhoorns. Geen gejakker in de Sittardse wijk de Kollenberg.

Tot aan de overkant van de straat opeens een non in bruin habijt langs jogt. Het kon zomaar een scene zijn uit de film Flodder, die hier deels is opgenomen. Je verwacht bij wijze van spreken de roze Chevy van patjepeeër Johnny elk moment in beeld.

De huizen op de Kollenberg zijn vanaf eind jaren vijftig gebouwd voor welgestelden die ruimte en rust zochten. Zo ook de schoonouders van Marijke van Diem (56) die het in 1968 kochten voor omgerekend 50.000 euro. Bij de laatste verbouwing is tegen de achterkant een overdekt en verwarmd zwembad gemaakt met ramen en schuifpuien.

Het huis mag best wat gemoderniseerd worden. De badkamer met zijn groene tegels en groene bad bijvoorbeeld was in de jaren zeventig vast heel modern. Maar het huis zelf verkeert in uitstekende staat.

Briefjes

Het verbaast Van Diem dan ook dat het huis, te koop sinds 2011, zo weinig gegadigden trekt. Toen haar schoonvader er nog woonde, vond hij geregeld briefjes in de bus: ‘Als u ooit gaat verkopen, bel alstublieft dit nummer.’ ‘Those were the days,’ glimlacht ze.

In de wijk staan meer huizen te koop. De prijs is nog niet gezakt, maar daarover valt te praten, zegt Van Diem. Misschien is het bedrag ook wat fors voor een huis met drie relatief kleine slaapkamers en een prima maar compacte keuken.

Ruimte is er vooral buiten, in de grote tuin rondom. Vanaf een overdekt terras met open haard duik je zo het zwembad in, nadat je een ommetje hebt gemaakt over je eigen bospad. Een Witte bungalows, glooiende gazons, bloeiende rododendrons, kwinkelerende vogels, eekhoorns. Geen gejakker in de Sittardse wijk de Kollenberg. Tot aan de overkant van de straat opeens een non in bruin habijt langs jogt. Het kon zomaar een scene zijn uit de film Flodder, die hier deels is opgenomen. Je verwacht bij wijze van spreken de roze Chevy van patjepeeër Johnny elk moment in beeld.
De huizen op de Kollenberg zijn vanaf eind jaren vijftig gebouwd voor welgestelden die ruimte en rust zochten. Zo ook de schoonouders van Marijke van Diem (56) die het in 1968 kochten voor omgerekend 50.000 euro. Bij de laatste verbouwing is tegen de achterkant een overdekt en verwarmd zwembad gemaakt met ramen en schuifpuien.

Open haard

Het huis mag best wat gemoderniseerd worden. De badkamer met zijn groene tegels en groene bad bijvoorbeeld was in de jaren zeventig vast heel modern. Maar het huis zelf verkeert in uitstekende staat.
Het verbaast Van Diem dan ook dat het huis, te koop sinds 2011, zo weinig gegadigden trekt. Toen haar schoonvader er nog woonde, vond hij geregeld briefjes in de bus: ‘Als u ooit gaat verkopen, bel alstublieft dit nummer.’ ‘Those were the days,’ glimlacht ze. In de wijk staan meer huizen te koop. De prijs is nog niet gezakt, maar daarover valt te praten, zegt Van Diem. Misschien is het bedrag ook wat fors voor een huis met drie relatief kleine slaapkamers en een prima maar compacte keuken.
Ruimte is er vooral buiten, in de grote tuin rondom. Vanaf een overdekt terras met open haard duik je zo het zwembad in, nadat je een ommetje hebt gemaakt over je eigen bospad. Een heerlijke stek voor jonge pensionado’s..

Elsevier nummer 23, 13 juni 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.