economie

Te koop in Vught: klusvilla aan de bosrand

Door Ellen Weber - 18 juni 2015

Het uitzicht op het bos is prachtig, zwemwater is nabij.

Wale Kamangta staat er op de gevel: fijn wonen. Dat is het zeker aan de rand van de Vughtse Heide, op een steenworp afstand van recreatieplas De IJzeren Man. In het villapark aan de bosrand staan diverse huizen van de architect C. van der Heijden. Zo ook deze villa uit 1929.

Richard Schepman helpt zijn Indische moeder (88) met de verkoop van haar huis, nu zij alleen is komen te staan en hier niet meer zelfstandig kan wonen. Schepmans vader was gezagvoerder op de grote vaart. De maanden aan wal wilde hij doorbrengen op een aangename plek bij het bos. Schepman: ‘Mijn vader zat in Kamp Vught. Hij heeft daar nooit over verteld, maar de groene omgeving is hem bijgebleven.’

Rieten kap

In 1969 betaalden ze omgerekend 33.000 euro voor de villa. De keuken stamt nog uit de jaren zestig, net als de badkamer. De L-vormige woonkamer heeft een erker met glas-in-loodramen en houten kastenwanden. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, voorzien van handige inbouwkasten. De wanden van één kamer zijn met hout betimmerd.

Schepman: ‘Mijn vader wilde het cabinegevoel nabootsen.’ Met nog twee ruime kamers op zolder is dit huis ideaal voor een groot gezin.

De vraagprijs is 790.000 euro, maar kopers moeten rekening houden met renovatiekosten. Zo is de kelder niet altijd droog; behandeling tegen vocht kost zo’n 5.000 euro. Verder moet de rieten kap een keer goed worden bijgestopt.

Maar alle ingrediënten om fijn te wonen zijn er. Het uitzicht op het bos is prachtig, zwemwater is nabij. Schepman: ‘Bij het ochtendgloren lopen oudere dames in badjas over straat, om een duik te nemen in De IJzeren Man.’

Elsevier nummer 26, 27 juni 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.