economie

‘Hoe voorkom ik dat fiscus mij aanslaat voor huis in Spanje?’

Door Heidi Klijsen - 30 juli 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Ruim 28 jaar geleden leende ik geld aan mijn zuster. Dit was bedoeld voor de aankoop van een huis in Spanje, waar zij nog steeds woont. Ze heeft de lening na een jaar afgelost, maar ik sta als mede-eigenaar (25 procent) in de koopakte. Hoe voorkom ik dat de Nederlandse fiscus mij daarvoor aanslaat? R.S., Edam

Toen ik onlangs na het winkelen terugkwam op het parkeer­terrein, zag ik dat er een deuk zat in het zijportier van mijn auto. De schuldige was helaas gevlogen. Ik ben WA-verzekerd. Kan ik de schade toch ergens claimen?  D.S., Alkmaar

Mijn vrouw is overleden. Wij hebben geen kinderen en waren in gemeenschap van goederen getrouwd. Mijn schoonmoeder ligt nu op sterven. Zij is weduwe. Ik erf straks wat anders mijn vrouw had geërfd, zo’n 100.000 euro. Welk ­tarief betaal ik? H. de V., Drachten

Hebt u ook een vraag? Stuur uw vraag naar Lezers vragen Elsevier, Postbus 152, 1000 AD Amsterdam. Of mail de vraag naar [email protected] beantwoording kan enkele weken duren en wij kunnen niet alle vragen beantwoorden. Aan de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend. Individuele situaties en omstandigheden kunnen afwijken van de vragen zoals hier beantwoord. Wij adviseren u daarom altijd zelf deskundig advies in te winnen.

Elsevier nummer 32, 8 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.