economie

‘Als acteur heb ik geleerd om zuinig te leven’

Door Lizanne Schipper - 10 augustus 2015

Michel Visser (32) is oprichter van kennisdeelplatform Konnektid.com

‘In de tram luisterde ik het gesprek van twee jongens af. Zij waren net afgewezen bij een sollicitatiegesprek, omdat ze zich slecht hadden gepresenteerd. Zonde, als acteur had ik ze dat zo kunnen leren. Toen kwam het idee voor Konnektid bij me op, een onlineplatform dat mensen koppelt om kennis te delen.

‘Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar live en hebben we 10.000 leden. Veel gevraagd zijn computervaardigheden en taallessen. Sinds deze maand kunnen professionele docenten tegen betaling een pagina op onze site krijgen, ons eerste verdienmodel.

‘Onze financiering komt van business angels. We hebben zeven voltijdbanen, vooral software­ontwikkelaars. Aan salaris alleen al kost dat 200.000 euro per jaar. Zelf krijg ik een start-uploon van 1.700 euro netto per maand. Daarmee red ik het wel. Als acteur heb ik geleerd om zuinig te leven.

‘Met een huisgenoot huur ik een appartement in Amsterdam. Ieder betaalt 700 euro per maand. Verder geef ik mijn geld vooral uit aan ontspanning. Elke week ga ik uit eten met vrienden. De ene keer nemen we voor 15 euro een salade bij SLA op de Westerstraat, de andere keer Japanse gerechtjes bij J.D. William’s Whisky Bar op de Prinsenstraat. Inclusief whisky gaat dat meer richting 50 euro.

‘Natuurlijk ga ik ook graag naar het toneel, het liefst naar theater Frascati. Dit jaar heb ik er onder meer een stuk over de toneelschrijver Eugène Ionesco gezien. Zo’n kaartje kost 11,50 euro.

‘Deze winter wil ik naar Patagonië in Zuid-Amerika. Daarvoor moet ik wel even sparen, ik denk zo’n 2.000 euro. In de zomer houd ik het bij weekendjes eropuit. Laatst ben ik met vrienden naar de Biesbosch gegaan. Met een kano, voor 25 euro per persoon per dag, naar een prachtig kampeereilandje. Een aanrader.

‘Kopen doe ik weinig. Af en toe nieuwe kleren, omdat ik vaak presentaties geef. Laatst heb ik bij duurzamekledingwinkel Charlie + Mary een broek, shirt en trui gekocht voor 190 euro. Ik kijk jaloers naar “kledingbibliotheek” voor vrouwen Lena. Zoiets zou er ook voor mannen moeten zijn.’

Elsevier nummer 33, 15 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.