economie

‘Er zitten scheuren in mijn huis, wie is verantwoordelijk?’

Door Heidi Klijsen - 07 augustus 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

In de huiskamer van ons appartement, gebouwd op een blok huurappartementen, zitten opeens scheuren. Volgens een deskundige, ingeschakeld door de Vereniging van Eigenaren, zijn het krimpscheuren, die niets van doen hebben met de onderliggende bouw. Daarom dekt de verzekering van het gebouw niet. Wie is verantwoordelijk? F. W., Best

Ik doe de belastingaangifte voor mijn zus in Spanje voor het door ons samen geërfde ouderlijk huis. In 2014 is dit verkocht voor 300.000 euro. Welke waarde houd ik aan voor 2014? Die 300.000 euro of de WOZ-waarde van 350.000 euro van 1 januari 2013? R. B., Huizen

Mijn zoontje van vier heeft de iPad van zijn tante (mijn schoonzus) laten vallen. Het glas is versplinterd en moet worden vervangen. Hij had toestemming van mijn schoonzus om ermee te spelen. Kan ik de schade op mijn aansprakelijkheidsverzekering verhalen? J. S., Tilburg

Elsevier nummer 33, 15 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.