economie

‘Recht op een uitkering na een baan in het buitenland?

Door Heidi Klijsen - 19 augustus 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Mijn stiefdochter werkte in een ­hotel, maar moest na drie tijdelijke contracten vertrekken. Ze vond een baan op een cruiseschip. Nadat haar contract afliep, vroeg ze een werkloosheidsuitkering aan. Omdat haar laatste baan in het buitenland was, is dit geweigerd, terwijl ze daarvoor jaren hier werkte. Wat zijn haar rechten? B.P., Amstelveen

Recent is mijn moeder overleden. Mijn broer en ik zijn erfgenamen, maar mijn broer is geëmigreerd en het contact is verbroken. Hij weigert een verklaring van erfrecht af te geven, waardoor ik de ­nalatenschap niet kan afwikkelen. Wat moet ik doen? K.V. Den Bosch

Mijn hond heeft de buurman gebeten. Zijn zoon had onze hond geleend en ging met zijn vader (de buurman) uit wandelen. Toen sloeg onze Duitse staander toe. De broek van buurman is kapotgebeten, verder is er gelukkig niets gebeurd. Ben ik aansprakelijk? A.V., Arnhem

Elsevier nummer 35, 29 augustus 215

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.