economie

Te koop: semi-bungalow met privébos in Barchem

Door Jilke Tanis - 28 augustus 2015

Micheline (68) en Henk (69) Reudink verkopen hun semi-bungalow aan de Dollehoedsdijk in Barchem. Het huis heeft een tuinhuis en een privébos.

Wie in de jaren twintig van de vorige eeuw geld over had, liet een zomerhuisje bouwen in de Achterhoek, bijvoorbeeld in het dorpje Barchem. Daar heb je privacy, die slechts wordt verstoord door een hert of een bijzondere vogel in de tuin.

De semi-bungalow aan de Dollehoedsdijk werd na de bouw in 1924 bewoond door de Haagse musicus C.L. Walther Boer. Sinds 1981 wonen zijn kleindochter en haar man er, Micheline (68) en Henk (69) Reudink.

Balkenplafond

Hoewel ze er graag willen blijven, zetten ze het wegens verslechterde gezondheid deze zomer te koop voor 785.000 euro.
Via een lange zandweg door het bos kom je bij de ingang van het witte huis, dat enkele jaren geleden  een nieuw rieten dak kreeg. De hal leidt direct naar de huiskamer, die met zijn 16 vierkante meter weliswaar niet groot is, maar knus aandoet dankzij de houten vloer, open haard en het fraaie balkenplafond.

Dubbele tuindeuren slaan open naar één van de vier terrassen rond het huis. De twee slaapkamers die aan de woonkamer grenzen, en de derde slaapkamer – die langs de eenvoudige eetkeuken is te bereiken – hebben eveneens een deur naar terras en tuin.

Dat zal het echtpaar vooral missen aan deze plek: die enorme tuin van bijna 2,5 hectare, met tuinhuis en een privébos. Het is ook die ruimte rond het huis waar nieuwe eigenaren vooral voor betalen, want het huis zelf is met 94 vierkante meter klein.

Toch is er op de vliering ruimte voor een extra slaapkamer. En voor wie zich door al het groen rond het kleine landhuis geïnspireerd voelt, biedt de grote kelder ruimte voor bijvoorbeeld een atelier. Of gewoon een speelkamer voor de (klein)kinderen.

Elsevier nummer 36, 5 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.