economie

‘Besparen vond ik een mannending’

Door Lizanne Schipper - 17 september 2015

Evelyn Evers (38) is schoonheidsspecialiste.

‘Mensen stralen als ze bij mij de deur uitgaan na een beautybehandeling. Dat geeft zo’n voldoening. Vier jaar geleden ging ik plannen maken om voor mezelf te beginnen. Doodeng hoor, om de stap te maken van marketing- en communicatieadviseur naar schoonheidsspecialiste.

‘Vorig jaar is het Amstelveen Beauty Center opengegaan, waar alles zit wat je kunt verzinnen op beautygebied, van kapper tot pedicure en masseur. Ik huur er een ruimte en ben er drie dagen per week zelfstandig schoonheidsspecialiste.

‘Mijn duurste gezichtsbehandeling is 105 euro, dat is inclusief bindweefselmassage. Gemiddeld kost een behandeling 60 euro. Netto verdien ik ongeveer 1.000 euro per maand. De inkomsten zijn nog vrij grillig, maar er zit een stijgende lijn in.

‘Wij wonen in een rijtjeshuis in Amstelveen. Zoals veel Amsterdammers zochten we wat meer rust – en een tuin – toen we kinderen kregen. Per maand zijn we netto 1.300 euro kwijt aan de hypotheek.’

Vakantiehuisje

‘Veel geld gaat ook naar de kinderen, die alle drie nog op de basisschool zitten: kleren, schoenen en clubjes. Zo zitten onze twee jongsten op zwemles à 110 euro per kwartaal.

‘De dagen dat ik werk, hebben we een oppas aan huis, wat ongeveer 400 euro per maand kost. We hebben het voordeel dat we in de familie een vakantiehuisje hebben waarvan we gebruik kunnen maken.

‘We gaan bewust om met onze uitgaven, maar we hebben laatst wel een tweede auto gekocht voor 7.000 euro. Een tweedehands Suzuki Swift, die veel zuiniger rijdt dan onze andere auto. Zo ben ik zakelijk en privé flexibeler.

‘Elke paar maanden nemen mijn man en ik onze uitgaven onder de loep. Dan gooien we er bijvoorbeeld een tijdschriftenabonnement uit. Nu zijn we aan het kijken of we voor een zakelijk tarief energie kunnen krijgen; dat zou voordeliger zijn.

‘Vroeger was ik nooit met dit soort besparingen bezig. Dat vond ik een mannending.’

Elsevier nummer 39, 26 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.