economie

‘Betaal ik belasting over vakantie die ik m’n zus cadeau doe?’

Door Heidi Klijsen - 10 september 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Onze dochter is aandeelhouder van onze bv en woont in België. Wij hebben dividend uitgekeerd en dat vermeld op de bankoverschrijving, waarop de Belgische bank 25 procent belasting inhield. In Nederland hadden wij al 15 procent betaald. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Kunnen we het te veel betaalde terugkrijgen? P.G., Breda

Wij hebben onze zoon een hypotheek verstrekt. Hij mag de rente hierover fiscaal aftrekken, net als hypotheekrente aan de bank. Moeten wij in onze aangifte 100 procent van het hypotheekbedrag opgeven of is een ander percentage toegestaan? N.F., Dordrecht

Mijn zus, een alleenstaande moeder, zit al een tijdje in de bijstand. Zij heeft recent een zware tijd achter de rug. Mijn man en ik willen haar en haar dochter daarom een vakantie cadeau doen. Is dat een fiscaal belaste schenking? L.J., Soest

Elsevier nummer 38, 19 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.