economie

‘Herstelkosten van mijn gebit op de oude tandarts verhalen?’

Door Heidi Klijsen - 30 september 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Recent stierf mijn vrouw. Wij waren in gemeenschap getrouwd, met langstlevendentestament. We hebben beiden (klein)kinderen uit een eerder huwelijk. Mijn vrouw had recht op een erfdeel van haar overleden vader. Wie komt dat toe? Hebben mijn kinderen rechten? Wat gebeurt er met de nalatenschap van haar moeder, als die sterft? H.K., Amersfoort

Sinds kort heb ik een nieuwe tandarts. Die zegt dat mijn vorige er een rommeltje van heeft gemaakt. Een wortelkanaalbehandeling is niet goed uitgevoerd, een kroon niet goed geplaatst. Kan ik de herstelkosten van mijn gebit op de oude tandarts verhalen? B.K., Sittard

Ik meen recht te hebben op een forse belastingteruggave. De inspecteur wees mijn claim af. Mijn vordering op de fiscus heb ik daarna voor 1 euro aan mijn kinderen verkocht. Als ik gelijk krijg van het Hof, is er dan sprake van een schenking aan de kinderen? W.H., Leersum

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.