economie

‘Hoe vind ik een goede, betrouwbare financieel adviseur?’

Door Heidi Klijsen - 24 september 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Ruim tien jaar ben ik zaakwaarnemer van een kinderloze weduwe. Ik hielp haar met haar laatste wil ten gunste van een goed doel. Sinds kort zit ze in een verpleeghuis en weigert de familie mij de toegang, omdat dat haar zou verwarren. Ik vrees dat men haar manipuleert. Ik heb vergeefs geprobeerd bewindvoerder te worden. Wat nu? H.K., Amsterdam

Medio volgend jaar komt mijn lijfrente vrij (oud-regimepolis). Het gaat om 90.000 euro. Ik wil hierover graag met een financieel adviseur overleggen. Hoe vind ik een goede adviseur en hoe weet ik of hij betrouwbaar is? En wat kost goed advies? A.J., Barendrecht

Op eBay Duitsland kocht ik een robotstofzuiger, die van de trap viel. De importeur gaf een nieuwe. Ook die viel van de trap. Nu wijst hij op de gebruiksaanwijzing:  je mag niet bij een trap zuigen. Op de doos staat dat het ding niet kan vallen door slimme sensoren. J.H., Heijningen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.