economie

‘Kan ik de koop ongedaan maken, nu levering zo lang duurt?’

Door Heidi Klijsen - 17 september 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Ik heb mijn kinderen een ‘schenking onder schuldigerkenning’ gedaan. Ik wil zelf de schenkbelasting voldoen. Maar de notaris adviseert op het aangifteformulier de kinderen aan te merken als verschuldigden daarvoor. Voldoe ik de aanslag zelf, dan vormt die betaling opnieuw een belaste schenking. Hoe kan ik de belasting toch betalen? P.G., Breda

Mijn broer en ik hebben een winkelpand geërfd, dat wordt verhuurd. De gemeente gaat het pand waarderen volgens de WOZ en stuurde een vragenlijst over onder meer de huurinkomsten. Ik vind dat vertrouwelijke informatie. Moet ik dit invullen? J.K., Rotterdam

Begin juli heb ik online een elektrische tandenborstel gekocht. Ik heb hem nog steeds niet ontvangen. Inmiddels zie ik dat hij bij een andere winkel een stuk goedkoper is. Kan ik de koop ongedaan maken, nu de levering zo lang duurt? B.V., Tilburg

Elsevier nummer 39, 26 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.