economie

‘Kan ik toezicht houden op aan mijn zoon geschonken geld?’

Door Heidi Klijsen - 03 september 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Op 26 maart 2014 stuurde ik mijn aangifte inkomstenbelasting 2013 op naar de fiscus. Pas op 29 juli 2015 ontving ik de definitieve aanslag. Daarop werd een naheffing gevorderd, waarover belastingrente werd berekend. Ik ben het daar niet mee eens. Het is toch niet mijn schuld dat de fiscus zo veel tijd nodig had? Kan ik bezwaar maken? M.E., Eindhoven

Ik kocht drie maanden geleden een shirt bij de Bijenkorf, van Maison Scotch. Het materiaal blijkt teer, want er zit opeens een scheur in de V-hals. Ik heb het vijf keer gedragen en op de hand gewassen. Heb ik nog recht op vergoeding of een ander shirt? F.V., Amsterdam

Ik wil mijn twee volwassen kinderen graag de verhoogde schenking doen van ruim 25.000 euro. Mijn dochter gaat altijd verstandig met geld om, mijn zoon en zijn vriendin niet. Kan ik voorkomen dat zij het ontvangen geld over de balk smijten? H.V., Tilburg

Elsevier nummer 37, 12 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.