economie

‘Kunnen wij onze vakantie naar Kreta annuleren?’

Door Heidi Klijsen - 01 september 2015

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

De 10-jaarsrenteperiode van onze hypotheek loopt volgend jaar af. De hypotheekrente is nu laag, maar stijgt wel. Mijn accountant had het over rentemiddeling, maar zei dat veel banken daar niet happig op zijn. Is rentemiddeling nu verstandig en moet de bank daaraan meewerken? We betalen nu 5,1 procent rente. P.G., Den Bosch

Ik ben gescheiden. In het scheidingscontract staat dat wij afzien van aanspraken op elkaars pensioen. Ik vind dat duidelijk. Een oude pensioenuitvoerder waar een klein pensioendeel staat, wil echter een expliciete verklaring van mijn ex. Is dat nodig? H.J., Naaldwijk

We hebben begin dit jaar een vakantie geboekt naar Kreta. Toen was nog niet bekend dat de problemen zich daar zo zouden opstapelen. We maken ons zorgen. Hebben wij het recht om, gezien wat er in Griekenland speelt, te annuleren? F.K., Tilburg

Hebt u ook een vraag? Stuur uw vraag naar Lezers vragen Elsevier, Postbus 152, 1000 AD Amsterdam. Of mail de vraag naar [email protected] beantwoording kan enkele weken duren en wij kunnen niet alle vragen beantwoorden.

Aan de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend. Individuele situaties en omstandigheden kunnen afwijken van de vragen zoals hier beantwoord. Wij adviseren u daarom altijd zelf deskundig advies in te winnen.

Elsevier nummer 36, 5 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.