economie

Te koop in Lelystad: droomstek voor watersporters

Door Els Haartsen - 30 september 2015

Recreatieplassen en het Markermeer liggen vlakbij.

Konikpaarden en heckrunderen staan hier ’s ochtends niet in de tuin, maar dit huis in de wijk Hollandse Hout in Lelystad ligt zo dicht bij natuurgebied Oostvaardersplassen, dat herten en zeldzame vogels zich af en toe wel laten zien.

Dankzij zijn simpele rechthoekige vorm straalt dit huis uit 2002 rust uit. De combinatie van de mediterrane kleur van de stenen en de betimmering, plus het brede vaarwater achter het huis en de aanlegsteiger in de tuin, roepen bij mooi weer direct een vakantiegevoel op.

Het huis bestaat eigenlijk uit twee gebouwen, die met elkaar zijn verbonden door een gang. Het kleinere deel is ingericht als ruime woonkamer met een oppervlakte van 50 vierkante meter. Fijn voor de winter is de vloerverwarming. Een plafond heeft het bijgebouw niet: je kijkt direct op de nokbalk. Dankzij de grote ramen en glazen pui die uitzicht bieden op het water achter het huis, valt er enorm veel licht naar binnen.

Droomstek

Door het ontbreken van plafonds zijn ook de drie slaapkamers op de eerste verdieping van het grootste gebouw hoog. Om extra ruimte te creëren in de twee kleinste is boven de helft van de kamer wel een vide aangelegd, die bereikbaar is via een ladder.
De huidige eigenaren kochten het huis in 2003 voor 487.500 euro, waarna ze de garage verbouwden tot kantoor. Fietsen en tuingereed­schap staan nu in de schuur. Het huis is goed onderhouden.

Voor een gezin is dit ruime huis ideaal, met voldoende scholen in de buurt, en voor watersporters is het een droomstek: recreatieplassen en het Markermeer liggen vlakbij. Wie na aanschaf van dit pand nog iets te verbrassen heeft, koopt zeker iets om mee te varen. Desnoods een opblaasboot.

Elsevier nummer 41, 10 oktober 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.