economie

Te koop: rechttoe rechtaan huis in geliefde Utrechtse buurt

Door Fleuriëtte van de Velde - 10 september 2015

De bouwstijl is zoals die van rond 1900: rijtjeshuizen met diverse gevels en hoogtes.

Nieuwbouwbuurt De Hoven in de Utrechtse wijk Vleuten is in makelaarstermen een ‘geliefde buurt’. De soms statige bouwstijl is zoals die van rond 1900: de rijtjeshuizen zijn divers. Zo hebben ze verschillende dakhoogtes en afwisselende gevels.

Ook de ligging, met op loopafstand winkelcentrum Vleuterweide, een treinstation en een park – het Máximapark – maken de buurt populair, vooral bij gezinnen met kinderen. Dat huizen dicht op elkaar staan en de tuinen klein zijn, nemen ze voor lief.

Toen de wijk in 2008 werd gebouwd, waren er wachtlijsten. José van Rossum en haar man behoorden tot de uitverkorenen die er ‘mochten’ kopen.

Hun huis is binnen ruimer dan de buitenkant doet vermoeden. De woonkamer en keuken – die bestaat uit een kookeiland – vormen één ruimte. Die is 2 meter uitgebouwd. Dat ging ten koste van de toch al wat kleine tuin, maar die ligt mooi: op het zuidwesten.

Werkende ouders

De lichte gietvloer geeft een ruimtelijk gevoel, net als de hoge plafonds van 2,6 meter. Boven zijn drie slaapkamers, een badkamer en een zolder waar je makkelijk nog twee slaapkamers en een badkamer kunt maken. Er is ook nog een vliering, waar je kunt staan.

Het is een ‘rechttoe rechtaan huis’ zegt Van Rossum (35): het heeft geen bijzondere details, maar is ruim, hoog en licht, exact wat veel jonge kopers aanspreekt.

Nu ze een tweede kind hebben, wil het gezin terug naar Nieuwegein, waar de opa’s en oma’s wonen. Voor werkende ouders is het ideaal die om de hoek te hebben. Het huis zouden ze ‘het liefste willen meenemen’. Het staat te koop voor 349.000 euro, een vrij gangbare prijs in de wijk. Een koper dient zich in deze buurt vermoedelijk snel aan.

Elsevier nummer 38, 19 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.