economie

‘Kan ik als zeventigplusser een nieuwe hypotheek afsluiten?’

Door Heidi Klijsen - 17 februari 2016

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Ik ben zeventigplusser en heb een eigen huis, vrij van hypotheekschuld. De exacte marktwaarde weet ik niet, maar de WOZ-waarde van het huis bedraagt volgens de gemeente 400.000 euro. Kan ik op mijn leeftijd nog een nieuwe hypotheek afsluiten, om op die manier op de waarde van het huis ‘in te teren’? L.R., Amsterdam

Onze volwassen zoon is overleden. Wij willen de begrafenis betalen, maar hij heeft schulden. Kunnen schuldeisers ons aansprakelijk stellen voor de schulden omdat wij, door het regelen van zijn begrafenis, min of meer optreden als erfgenamen?H.J., Amsterdam

In december brachten wij een duur dekbedovertrek naar de stomerij. Die besteedde dat uit aan een wasserij. Het overtrek is daar zoekgeraakt. De stomerij is in januari overgenomen door een nieuwe eigenaar. Hij kan het ook niet vinden. Wat nu? P.K., Maarssen

Elsevier nummer 8, 27 februari 2016

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.