economie

Te koop in Emmeloord: zwemles aan huis

Door Nic Vrieselaar - 10 februari 2016

Dankzij zijn ronde vormen en rieten dak valt dit huis direct op tussen andere – wat fantasieloze – nieuwbouwhuizen in de groene en rustige buurt ‘De Erven’ aan de rand van Emmel­oord, op tien minuten fietsen van het centrum met winkels, een ­theater en een bioscoop.

Henk (78) en Maria (79) Oude Elferink lieten het fraaie huis in 1999 ontwerpen en bouwen. Bij binnenkomst valt meteen op hoe ruim het is, met bijna 370 meter woonoppervlakte.

Dat idee wordt versterkt doordat de woon- en eetkamer één grote ruimte vormen, van waaruit je ook zo de keuken in loopt. De ronde vorm van het huis is hier goed merkbaar. Prettig zijn de vele grote ramen waardoor veel licht naar binnen valt. Op de begane grond is verder een grote slaapkamer en aangrenzende badkamer. Henk Oude Elferink: ‘Dan hoeven we niet per se de trap meer op.’

Wie de trap wel neemt, vindt boven nog drie ruime slaap­kamers en een badkamer. Net als op de begane grond is het hier licht. Door de ramen is ook direct hét pronkstuk van de achtertuin te zien: het zwembad. ‘Onze kleinkinderen kwamen hier ’s zomers na school om te leren zwemmen.’

Bijzonder aan het huis is de kelder. Die is niet alleen ontzettend groot – ruim 100 vierkante meter – maar heeft ook een plafond van zeker 2,5 meter hoog. In de grootste kelderruimte zitten bovendien ramen en een aparte opgang naar de tuin, waardoor er buitenlicht naar binnen valt.

Inmiddels zijn de kleinkinderen bijna allemaal volwassen. Het goed onderhouden huis wordt het echtpaar daarom te groot. Ze zetten het twee jaar geleden te koop voor 795.000 euro. De huidige vraagprijs is 595.000 euro.

Elsevier nummer 7, 30 februari 2016

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.