economie

Na val V&D ook uitstel van betaling voor Perry Sport en Aktiesport

Door Elif Isitman - 22 februari 2016

Het bedrijf USG, moederbedrijf van de sportketens Perry Sport en Aktiesport heeft uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank in Amsterdam heeft dat toegekend.

Dat staat in een brief van het moederbedrijf aan zijn personeel, meldt AD maandag.

Uitstel van betaling geldt als voorbode van een faillissement.

Kettingreactie

Sinds 2006 is USG eigenaar van de sportwinkels. Naast Perry Sport en Aktiesport, zijn ook de merken Time Out Footwear en het Belgische Primo onderdeel van USG. Er werken 2500 mensen bij de vier merken van het bedrijf.

Er lijkt een kettingreactie te zijn ontstaan. De financiële problemen zouden een direct gevolg zijn van het faillissement van V&D. Vorige week mislukte de doorstart van de warenhuisketen op een haar na. Perry Sport had 11 shop-in-shop winkels in filialen van V&D. Ook het faillissement van het moederbedrijf van Scapino speelde een rol.

Dit bedrijf is namelijk een belangrijke partner van Aktiesport. Scapino maakte een doorstart, maar in de nieuwe vorm passen de 78 shop-in-shops van Aktiesport niet. Er zijn 128 shop-in-shops van Aktiesport in Scapino-winkels.

Markt

‘Deze twee gebeurtenissen die praktisch tegelijk plaatsvonden, gecombineerd met de al lastige retailmarkt waarin wij ons vandaag de dag bevinden, laten ons geen andere mogelijkheid dan vandaag uitstel van betaling aan te vragen voor USG Holding,’ is te lezen in de brief van het management.

Het eerste filiaal van Perry Sport werd in 1866 geopend in Amsterdam. Nu telt Nederland zo’n 75 winkels in totaal. De winkels houden de deuren voorlopig nog open. Ook online kan er voorlopig nog bij de winkel worden besteld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.